15 April 2007

Poetin dictator, Kasparov zielig


Limonov en Kasparov

Wat rustgevend eigenlijk, als de wereld er zo zwartwit uitziet. Geheel in lijn met de overige media bericht het ANP vandaag weer over de wrede Poetin, die demonstraties 'hard neerslaat', en de zielige oppositie, waaronder de beweging Het Andere Rusland waar Kasparov aan verbonden is.

Maar wat er nooit bij wordt vermeld is dat Het Andere Rusland in haar strijd voor democratie een coalitie is aangegaan met groeperingen als de Nationale Bolsjewistische Partij (NBP), en dat Het Andere Rusland is vernoemd naar het boek van diens leider Eduard Limonov, die o.a. samen met oorlogsmisdadiger Karadzic op een BBC video schittert terwijl hij als sluipschutter mensen neerschiet in Sarajevo.

Wanneer Kasparov, die naar eigen zeggen voor democratie in Rusland strijdt, zich heeft verenigd met het NBP, een partij die een combinatie van stalinisme en nazisme nastreeft, sterk anti-semitisch is, en streeft naar een groot Russisch imperium dat Europa wil gaan inlijven, zet dat zijn acties voor 'vrijheid en democratie' in Rusland in een geheel ander licht.

Maar de Volkskrant heeft blijkbaar geen behoefte om deze informatie met de lezer te delen. Liever loopt zij braaf in de pas met de media die Poetin probeert neer te zetten als dictator, en de oppositie als een soort vrijheidsstrijders.

Krijgt u ook zulke positieve pers, wanneer u gaat demonstreren voor een democratischer Nederland, samen met Blood&Honour? Stelt u zich eens voor, wanneer een vergunning voor een demonstratie van de neo-nazi's van de Nederlandse Volksunie wordt afgewezen, wat gaat de Nederandse politie dan doen, als ze toch komen opdagen? Arrestaties verrichten misschien, en mensen opsluiten? 'Keihard neerslaan'? U mag het raden.

Lees ook: Russia's Fifth Column op antiwar.com.

No comments:

Post a Comment