15 April 2007

d'Hamecourt: 'Kasparov onverzettelijk'

Na het lezen van Poetin dictator, Kasparov zielig, moet u eens kijken naar de foto boven de NOS column van Peter d'Hamecourt*, wie er links naast Garri Kasparov staat. d'Hamecourt vertelt het ons niet.


Links naast Kasparov, die op de foto ongetwijfeld roept dat Poetin op de knieën moet voor meer democratie, staat Eduard Limonov, die er zo zijn eigen ideeën over de toekomst van Rusland op nahoudt. Op de website van zijn Nationaal Bolsjewistische Partij (NBP) kunnen we lezen dat dit heerschap voor alles staat behalve de democratie (verkort weergegeven):

De essentie van het nationaal-bolsjewisme is het gepassioneerd haten van de drieëenheid liberalisme/democratie/kapitalisme.

Grote Satan is de VS, de Nato en de VN, en o.a. ook de grootsteedse intellegentsia.

Het doel van het nationaal-bolsjewisme is het creëren van een groot continentaal Russisch Imperium van Vladiwostok tot Gibraltar.

Wanneer de NBP eenmaal aan de macht is, zal zij "de TOTALE STAAT" vormen, een ijzeren Russisch regime.

Seperatisten in o.a. de Krim, en Noord-Kazachstan zullen genadeloos onderdrukt worden.

Een nieuw Ijzeren Gordijn zal ingesteld worden en Rusland zal zich terugtrekken uit de wereldeconomie.

Wij zijn niet links, wij zijn niet rechts... (zie 23)

"The slogan of NBP: "Russia is everything, rest is nothing!"
A Greeting: thrown out forward and in the party a hand with the compressed fist, and exclamation: "Yes, Death!"
Banner: red, with a white circle in the middle, in a circle a black sickle and hammer.
A party symbol: the image grenade "Limonka"."


Ook dit is Eduard Limonov.

En dat is een partij waarmee Kasparov democratie wil brengen in Rusland. Peter d'Hamecourt weet dit natuurlijk wel, maar, niet verassend, deze militante extremisten dan wel stalinistische nazi's worden een handje geholpen door de VS middels haar "soft power" en "democracy export" doctrines, en dat kan beter geheim blijven. Financiële hulp komt van de National Endowment for Democracy of uit de CIA black propaganda pot. Maar het Nederlandse volk is te dom voor dat soort informatie, zal d'Hamecourt hebben besloten.

De Washington Post bericht:
"The conference was partly underwritten by the National Endowment for Democracy, a private, federally funded organization that promotes democracy world-wide. 'Our main hope is that it will help promote Russian civil society,' said Carl Gershman, the endowment's president. Asked about the controversial presence of National Bolsheviks leader Eduard Limonov, Gershman said, 'The overwhelming majority of people here are people with long-standing democratic credentials and if they can be here, that's the best guideline I can follow.'"

Recentelijk werd bekend dat Kasparov een adviseur en lid van de toezichthoudende raad National Security Advisory Council van het Center for Security Policy is, een Amerikaans neo-conservatieve denktank, die zich bezig houdt met zaken die van groot belang worden geacht voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Dus dat spreekt voor zich.

*UPDATE: De NOS heeft de column van haar website verwijderd.

No comments:

Post a Comment